Ireki menu nagusia

David Soul, jaiotze izenez David Richard Solberg (Chicago, Illinois, 1943ko abuztuaren 28a) estatubatuar-britainiar aktore eta abeslari bat da. 2004an britainiar herrialdetasuna eskuratu zuen.

David Soul
DSoul.JPG
Bizitza
Jaiotza Chicago1943ko abuztuaren  28a (76 urte)
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
 Erresuma Batua
Familia
Ezkontidea(k) Julia Nickson-Soul
Karen Carlson Itzuli  (1968 -  1977)
Bikotea(k) Alexa Hamilton Itzuli
Seme-alabak
Hezkuntza
Heziketa Minnesotako Unibertsitatea
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, aktorea, musikaria, telebista-aktorea eta zinema aktorea
Genero artistikoa popa
Musika instrumentua ahotsa
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioa Luteranismoa
IMDb nm0815800
www.davidsoul.com

Nagusiki, 1970ko hamarkadan Starsky & Hutch telesailean (1975-1979) Kenneth "Hutch" Hutchinson detektibea antzezteagatik ospetsu bilakatu zen. Bestelakoan Johnny Got His Gun (1971), Magnum Force (1973),

FilmografiaAldatu

ZinemaAldatu

Urtea Filma Pertsonaia Oharrak
1971 Johnny Got His Gun Swede
1973 Magnum Force Davis
1974 The Disappearance of Flight 412 Roy Bishop kapitaina Telesaila
1975 Dogpound Shuffle Pritt
1977 Little Ladies of the Night Lyle York Telesaila
1977 The Stick Up Duke Turnbeau
1983 Through Naked Eyes William Parrish
1985 The Key to Rebecca Alex Wolff
1986 The Fifth Missile Kevin Harris kapitaina Telesaila
1988 Appointment with Death Jefferson Cope
1989 Prime Target Peter Armetage
1994 Pentathlon Mueller
2004 Starsky and Hutch Jatorrizko Hutch kameoa
2013 Filth Punter

TelebistaAldatu

Urtea Telesaila/Telefila Pertsonaia Oharrak
1967 Flipper Dennis Blake rangerra atal 1
1967 Star Trek Makora "The Apple" atala
1968–1970 Here Come the Brides Joshua Bolt 52 atal
1971 All in the Family Szabo Daborda atal 1
1973 Cannon Sean Cadden, Udo Giesen 2x16 Death Of A Stone Seahorse, 4x04 Lady in red
1975–1979 Starsky & Hutch Kenneth "Hutch" Hutchinson detektibea 92 atal
1979 Salem's Lot Ben Mears 2 zatiko telefilma
1980 Rage! Cal Morrisey Telefilma
1982 World War III Colonel Jake Caffey Telefilma
1983 Casablanca Rick Blaine 5 atal
1983–1984 The Yellow Rose Roy Champion 22 atal
1985 The Key to Rebecca Alex Wolff 2 zatiko telefilma
1989 Unsub John Westley "Westy" Grayson 8 atal
1989 Prime Target Peter Armetage Telefilma
2003 Little Britain Bere burua antzeztuz atal 1

DiskografiaAldatu

DiskoakAldatu

  • 1976: David Soul - UK #2 Australia #8
  • 1977: Playing To An Audience Of One – UK #8 Australia #30
  • 1979: Band Of Friends
  • 1982: The Best Days of My Life
  • 1997: Leave A Light On

SingleakAldatu

  • "Don't Give Up On Us" (1976) UK #1, US #1
  • "Going In With My Eyes Open" (1977) UK #2, US #54
  • "Silver Lady" (1977) UK #1, US #52
  • "Let's Have A Quiet Night In" (1977) UK #8
  • "It Sure Brings Out The Love In Your Eyes" (1978) UK #12
  • "Dreamers" (1981)

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: David Soul