David Bustamante

abeslari espainiarra

David Bustamante Hoyos (San Vicente de la Barquera, 1982ko martxoaren 25a) kantabriar abeslaria da.

David Bustamante
David Bustamante 2006.jpg
Bizitza
Izen osoaDavid Bustamante Hoyos
JaiotzaSan Vicente de la Barquera1982ko martxoaren 25a (39 urte)
Herrialdea Espainia
Familia
Ezkontidea(k)Paula Echevarría  (2006ko uztailaren 22a -  2018ko martxoaren 21a)
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jarduerakabeslaria
Genero artistikoapop latinoa
Ahots motalyric tenor (en) Itzuli
Musika instrumentuaahotsa
DiskoetxeaVale Music

bustamanteoficial.com
IMDB: nm1128106 Facebook: bustamantemusic Twitter: David_Busta Musicbrainz: 52d95505-a5bf-46d1-90a4-7d51316e6400 Songkick: 8910 Discogs: 2868747 Edit the value on Wikidata

2001ean Operación Triunfo espainiar abesti-lehiaketan parte hartu zuen eta, horri esker, hurrengo urtean bere lehendabiziko diskoa atera zuen. 2016ko amaieran Espainian bi miloi ale saldu eta 800 zuzeneko baino gehiago egin ditu.

DiskografiaAldatu

  • 2002 - Bustamante
  • 2003 - Así soy yo
  • 2005 - Caricias al alma
  • 2006 - Pentimento
  • 2007 - Al filo de la irrealidad
  • 2010 - A Contracorriente
  • 2011 - Mío
  • 2014 - Vivir'
  • 2016 - Amor de los dos


  Artikulu hau Kantabriako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.