Creu de Sant Jordi-rekin 1990ean sarituen zerrenda

PertsonakAldatu

Pertsona Wikidata Deskribapena Jarduera Irudia
Jordi Savall Q317182 musikagile
musikologo
orkestra zuzendari
viol player
irakasle
biolontxelista
Xavier Cugat Q334180 musikari
musikagile
orkestra zuzendari
abeslari
musika-talde gidaria
soinu banda konpositore
aktore
zinema zuzendari
gidoilari
biolin-jotzaile
Jordi Bonet i Armengol Q361964 arkitekto espainiarra arkitekto
Pere Casaldàliga Q708765 teologo
apaiz katoliko
idazle
poeta
Francesco Giunta Q1441059 mediebalista
unibertsitateko irakasle
Josep Coll i Bardolet Q1706302 margolari espainiarra margolari
Antonio Ribera Q2857421 ufologist
idazle
Enrique Fuentes Quintana Q3054682 ekonomialari
unibertsitateko irakasle
politikari
katedradun
Josep Termes Q3184124 historialari
unibertsitateko irakasle
politikari
idazle
literaturan aditua
Fabián Estapé Q3781045 ekonomialari
unibertsitateko irakasle
idazle
politikari
katedradun
Olga Xirinacs Díaz Q6745815 idazle
poeta
unibertsitateko irakasle
piano-jotzaile
haur literatura idazle
Anna Murià Q8200129 kontatzaile
itzultzaile
literatura-kritikari
kazetari
aktibista
idazle
haur literatura idazle
Blai Bonet Q8248572 idazle
poeta
antzerkigile
Esteve Albert i Corp Q8843248 poeta
idazle
politikari
kultura-ekintzaile
Josep Maria Martí i Bonet Q9013213 idazle
historialari
museologo
artxibozain
Nicolás Cotoner i Cotoner Q9049975 militar
legelari
Ramon Calsina i Baró Q9066275 margolari espainiarra margolari
Yoshio Maruta Q11368401 enpresaburu
Alan Yates Q11904731 hizkuntzalari
kultura-ekintzaile
Albert Jané Q11904776 poeta
hizkuntzalari
itzultzaile
gramatikari
bankuko kutxazain
Andreu Colomer i Munmany Q11905504 enpresaburu
Ciril Rozman Q11913947 mediku
unibertsitateko irakasle
Enric Moreu-Rey Q11919333 filologo
unibertsitateko irakasle
idazle
Esteve Busquets i Molas Q11920994 kazetari
idazle
Joan Culleré i Ibars Q11927688 politikari espainiarra politikari
Joaquim Núñez i Roig Q11928109 sindikalista espainiarra sindikalista
Josep Maria Tarrasa i Alvira Q11928757 kazetari espainiarra kazetari
Kálmán Faluba Q11930015 kultura-ekintzaile
filologo
itzultzaile
hizkuntzalari
hispanista
Manuel Cubeles i Solé Q11934945 koreografo
Maria Assumpció Clavell i Borràs Q11935418 enpresaburu
Maria Canals Q11935422 piano-jotzaile espainiarra piano-jotzaile
Manuel Olivencia Ruiz Q15051543 abokatu
katedradun
ekonomialari
Francesc Blancher i Puig Q16178137 poeta
idazle
Pere Bohigas i Balaguer Q16178704 filologo
liburuzain
katedradun
literatura historialari
idazle
Ignasi Maria Colomer i Preses Q16189605 historialari
artxibozain
Antoni Pons i Cirac Q16976904 eskultore espainiarra eskultore
Yutaka Kume Q17032105 enpresaburu
Pere Pi-Sunyer i Bayo Q17300805 politikari
ekonomialari
unibertsitateko irakasle
Robert Pring-Mill Q18123731 filologo
literaturan aditua
unibertsitateko irakasle
kultura-ekintzaile
llullist
erromanista
Miquel Torres i Carbó Q19301258 enpresaburu
María Matilde Almendros Q20968354 aktore
irrati-esatari
antzerki zuzendari

EntitateakAldatu

Entitatea Wikidata Deskribapena Irudia
Caritas Internationalis Q533143
Escolania de Montserrat Q1367290
Centre Català de Santiago de Chile Q5836147
Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai Q11915496
Federazione Catalana per le persone con problemi psichici Q17603566
Fundació Congrés de Cultura Catalana Q20100606