Concha Velasco

Concha Velasco (Valladolid, 1939ko azaroaren 29a) espainiar aktore eta abeslaria da.

Concha Velasco
Premios Goya 2018 - Concha Velasco.jpg
Bizitza
Izen osoa Concepción Velasco Varona
Jaiotza Valladolid1939ko azaroaren 29a (81 urte)
Herrialdea  Espainia
Familia
Ezkontidea(k) Paco Marsó (en) Itzuli  (1976 -  2010eko maiatza)
Bikotekidea(k) Fernando Arribas Campa (en) Itzuli
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak aktorea, telebista aurkezlea, abeslaria, antzerki aktorea, zinema aktorea eta Doncella
Jasotako sariak
Musika instrumentua ahotsa

galeon.com…
IMDB: nm0892260 Allocine: 11943 Allmovie: p73218 TCM: 1521276
Musicbrainz: 43f627d1-0b90-49f5-995a-e872220ad51c Discogs: 985963 Edit the value on Wikidata

BizitzaAldatu

Dantza klasikoko ikasketak egin zituen, Madrilen, eta horri eta antzerkirako bere estilo bereziari esker, errebistetan parte hartzen hasi zen Celia Gámezekin eta, flamenko-dantzari gisa, Manolo Caracolekin. 1950eko hamarkadan zineman hasi zen, eta komedia arinetako pertsonaiak antzeztu zituen batez ere. 1970etik aurrera, pisu handiagoko rol dramatikoak jokatu zituen. Espainiako zinemako antzezle osoenetako bat da, eta telebistan ere lan ugari egin ditu.

LanakAldatu

FilmografiaAldatu

Antzerki-lanakAldatu

TelebistaAldatu

DiskografiaAldatu

  • La chica ye-ye (1965) CHART nº4 en España
  • Perdida (1966)
  • Amores perdidos (1969)
  • Magia (1971)
  • Peligro (1973)
  • Soy como soy (1981)
  • Vive (1983)
  • Mamá quiero ser artista (1986)
  • Dos (1991)
  • Equivocada (1997)
  • Fuego (2001)

ErreferentziakAldatu