Ireki menu nagusia

Charlotte Perrelli, Anna Jenny Charlotte Nilsson jaiotzako izenez, (Småland, Suedia, 1974ko urriaren 7a - ) abeslari suediarra da. Hasiera batean Charlotte Nilsson bezala ezaguna, ezkondu eta senarraren abizena hartzerakoan, izen artistikoa ere aldatu zuen. 1999an Melodifestivalen lehiaketa irabazi zuen "Tusen och en natt" kantarekin. Sari gisa Suedia ordezkatu zuen urte hartako Eurovision lehiaketan kantaren ingelesezko itzulpenarekin ("Take me to your heaven") eta irabaztea lortu zuen. 2008an berriro irabazi zuen Melodifestivalen "Hero" kantarekin baina Eurovisionen 18. postua besterik ez zuen lortu.

Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli 2013-05-28 001.jpg
Bizitza
Jaiotza Hovmantorp Itzuli1974ko urriaren  7a (44 urte)
Herrialdea  Suedia
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta kantugilea
Genero artistikoa popa
Disco musika
Ahots mota kontraltoa
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Universal Music Group
IMDb nm0632185
www.charlotteperrelli.com/

DiskografiaAldatu

AlbumakAldatu

  • 1999: Charlotte
  • 2001: Miss Jealousy
  • 2004: Gone too long
  • 2006: I din röst
  • 2008: Hero
  • 2008: Rimfrostjul
  • 2012: The Girl

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Charlotte Perrelli