Carola Häggkvist

abeslari suediarra

Carola Maria Häggkvist (Stockholm, 1966ko irailaren 8a) suediar abeslaria eta musikagilea da, pop, schlager, disco edo folk generoetan aritu dena. 1980ko hamarkada hasieratik Suediako abeslari ospetsuenetarikoa da, hain zuzen ere 1983an hamasei urte zituela Melodifestivalen lehiaketa irabazi zuenetik, "Främling" abestiarekin. Ondorioz Suedia ordezkatu zuen 1983ko Eurovision Abesti Lehiaketan, eta hirugarren postuan sailkatu zen. 1991an berriro izan zen garaile Melodifestivalen lehiaketan "Fångad av en stormvind" abestiarekin, eta oraingoan 1991ko Eurovision irabaztea lortu zuen. 2006an hirugarren aldiz irabazi zuen Melodifestivalen, eta 2006ko Eurovisionen bosgarren sailkatu zen.

Carola Häggkvist
Carola Häggkvist in June 2015.jpg
Bizitza
Jaiotza Stockholm1966ko irailaren 8a (53 urte)
Herrialdea  Suedia
Lehen hizkuntza suediera
Familia
Ezkontidea(k) Runar Søgaard Itzuli  (1990 -  2000)
Hezkuntza
Hizkuntzak suediera
Jarduerak
Jarduerak abeslaria
Lan nabarmenak Främling Itzuli
Fångad av en stormvind Itzuli
Jasotako sariak
Genero artistikoa popa
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Sonet Records Itzuli
IMDb nm0845632
www.carola.com/

DiskografiaAldatu

  • Främling (1983)
  • Steg för steg (1984)
  • På egna ben (1984)
  • Runaway (1986)
  • Much More (1990)
  • Jul (1991)
  • My Tribute (1993)
  • Personligt (1994)
  • Blott en dag (1998)
  • Jul i Betlehem (1999)
  • Sov på min arm (2001)
  • My Show (2001)
  • Guld, platina & passion (2003)
  • Credo (2004)
  • Störst av allt (2005)
  • Från nu till evighet (2006)
  • I denna natt blir världen ny – Jul i Betlehem II (2007)
  • Christmas in Bethlehem (2009)
  • Elvis, Barbra & jag (2011)
  • Drömmen om julen (2016)


  Artikulu hau Suediako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.