Brigitte Bardot

Brigitte Anne-Marie Bardot, (Paris, Frantzia, 1934ko irailaren 28a) erretiratutako aktore, abeslari eta modelo frantsesa da. Gaur egun, animalien aldeko eskubideen aldeko ekintzailea da.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot - 1962.jpg
(1962)
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakBrigitte Anne-Marie Bardot
JaiotzaParis1934ko irailaren 28a (87 urte)
Herrialdea Frantzia
BizilekuaParis
Sena Saint-Denis
Lehen hizkuntzafrantsesa
Familia
AitaLouis Bardot
AmaAnne-Marie Mucel
Ezkontidea(k)Roger Vadim  (1952ko abenduaren 20a -  1957ko abenduaren 6a)
Jacques Charrier (en) Itzuli  (1959ko ekainaren 18a -  1962ko azaroaren 20a)
Gunter Sachs (en) Itzuli  (1966ko uztailaren 14a, 1966ko ekainaren 16a -  1969ko urriaren 1a)
Bernard d'Ormale (en) Itzuli  (1992 -
Bikotekidea(k)Gilbert Bécaud
Serge Gainsbourg
Seme-alabak
Anai-arrebak
Hezkuntza
HeziketaCours Hattemer (en) Itzuli
Parisko Kontserbatorioa
Hizkuntzakfrantsesa
Jarduerak
Jarduerakabeslaria, autobiografialaria, zinema aktorea, animal rights advocate (en) Itzuli, estudioko musikaria, dantzaria, argazki-modeloa, idazlea, giza eskubideen aldeko ekintzailea, public figure (en) Itzuli eta aktorea
Altuera166 zentimetro
Jasotako sariak
Musika instrumentuaahotsa
DiskoetxeaMGM Records
Philips
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioakatolizismoa

fondationbrigittebardot.fr
IMDB: nm0000003 Allocine: 67548 Rottentomatoes: celebrity/brigitte_bardot Allmovie: p3899 TCM: 9749 Metacritic: person/brigitte-bardot TV.com: people/brigitte-bardot
Facebook: BrigitteBardotOfficial Twitter: brigitte_bardot Souncloud: brigitte-bardot-official Spotify: 1q24xIsAD7JZuVkTLR9TJy iTunes: 45792 Last fm: Brigitte+Bardot Musicbrainz: efbdded5-ab91-4bb7-ba57-f36d7413eb70 Discogs: 58173 Allmusic: mn0000623518 Deezer: 6196 Edit the value on Wikidata
Brigitte Bardot Signature.svg

Oso pertsonaia polemikoa da. 1990eko hamarkadan immigrazioa, homosexualitatea eta islamarekin oso kritikoa izan da eta sarritan adierazpen xenofoboak egin ditu: hori dela eta, bost alditan isundua izan zen.

FilmografiaAldatu

50eko hamarkadanAldatu

  • Crazy for Love {1952}—Javotte Lemoine
  • Manina, the Girl in the Bikini (1952)—Manina
  • The Long Teeth (1952)—Bridesmaid (ez da kredituetan agertzen)
  • His Father's Portrait (1953)—Domino
  • Act of Love (1953)—Mimi
  • Royal Affairs in Versailles (1954)—Mademoiselle de Rozille (ez da kredituetan agertzen)
  • The Light Across the Street (1955)—Olivia Marceau
  • School for Love (Joy of Loving izenaz ere ezaguna) (1955)—Sophie
  • Caroline and the Rebels (1955)—Pilar d'Aranda
  • Doctor at Sea (1955)—Hélène Colbert
  • The Grand Maneuver (1955)—Lucie
  • Helen of Troy (1956)—Andraste
  • Naughty Girl (Madmoiselle Pigalle izenaz ere ezaguna) (1955)—Brigitte Latour
  • Nero's Mistress (1956)—Poppée
  • Mademoiselle Striptease (Plucking the Daisy izenaz ere ezaguna) (1956)—Agnès Dumont
  • Et Dieu… créa la femme (1956)—Juliette Hardy
  • Her Bridal Night (The Bride is Too Beautiful izenaz ere ezaguna) (1956)—Chouchou
  • Une Parisienne (1957)—Brigitte Laurier
  • The Night Heaven Fell (1958)—Ursula
  • En cas de malheur (In Case of Adversity izenaz ere ezaguna) (1958)—Yvette Maudet
  • The Woman and the Puppet (1959) (A Woman Like Satan izenaz ere ezaguna)—Éva Marchand
  • Babette Goes to War (1959)—Babette
  • Do You Want to Dance with Me? (1959)—Virginie Dandieu

60ko hamarkadaAldatu

  • The Testament of Orpheus (1960)
  • It Happened All Night-L'affaire d'une nuit (1960)—kameoa
  • La Vérité- (1960)—Dominique Marceau
  • Please, Not Now!-La bride sur le cou (Only for Love izenaz ere ezaguna) (1961)—Sophie
  • Famous Love Affairs-Amours célèbres (1961)—Agnès Bernauer
  • A Very Private Affair-Vie privée (1962)—Jill
  • Lykke og krone (1962) (dokumentala)
  • Love on a Pillow-Le repos du guerrier (1962)—Geneviève Le Theil
  • Contempt-Le mépris (1963)—Camille Javal
  • Paparazzi (1964) (paper laburra)—kameoa
  • Bardot and Godard (1964) (paper laburra)
  • Agent 38-24-36 (1964)—Penelope Lightfeather
  • Too Many Thieves
  • Forbidden Temptations (1965) (dokumentala)—kameoa
  • Marie Soleil (1965)—kameoa
  • Dear Brigitte (1965)—kameoa
  • Viva Maria! (1965)—Maria I
  • Masculine, Feminine (1966)
  • Two Weeks in September-À cœur joie (1967)—Cecile
  • Spirits of the Dead (Britainia Handian Tales of Mystery and Imagination izenaz ere ezaguna) (1968)—Giuseppina
  • Shalako (1968)—Irina Lazaar
  • The Bear and the Doll-L'ours et la poupée (1969)—Félicia
  • The Women (1969)—Clara
  • The Vixen-Les femmes (1969)

70eko hamarkadanAldatu

  • The Novices (1970)—Agnès
  • Rum Runners (1971)—Linda Larue
  • The Legend of Frenchie King (Petroleum Girls / Les pétroleuses izenaz ere ezaguna) (1971)—Louise
  • Film Portrait (1972) (dokumentala)
  • Don Juan, or If Don Juan Were a Woman (1973)—Jeanne
  • The Edifying and Joyous Story of Colinot (1973)—Arabelle

DiskografiaAldatu

  • And God Created Women (1957, Decca)
  • Behind Brigitte Bardot (1960, Warner Bros)
  • Brigitte Bardot Sings (1963, Philips)
  • B.B. (1964, Philips)
  • Brigitte Bardot Show 67 (1967, Mercury)
  • Brigitte Bardot Show (1968, Mercury)
  • [Burlington Cameo Brings You] Special Bardot (1968. RCA)
  • Single Duet with Serge Gainsbourg "Bonnie and Clyde"

Ikus, gaineraAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Brigitte Bardot