Ireki menu nagusia
France Ardeche Lac d Issarles 01.jpg
Ardèche-Position.png

Ardèche departamenduko udalerrien zerrenda ia erabat Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Ardèche (okzitanieraz Ardecha) departamenduan dauden 339 udalerrien zerrenda da.

ZerrendaAldatu

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea eta izena bi hizkuntzetan. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte[1].

Departamendu osoa okzitanieraren eremuan sartzen da, iparraldeko muturrean dauden 9 udalerri arpitaniarrak izan ezik[2]. Hauek taulan (arp) marka daramate.

INSEE Posta-kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez
07001 07160 Accons
07002 07200 Ailhon
07003 07530 Aizac
07004 07000 Ajoux
07005 07400 Alba-la-Romaine
07006 07190 Albon-d'Ardèche
07007 07440 Alboussière
07008 07210 Alissas
07009 07340 Andance
07010 07100 Anonai Annonay
07011 07530 Entraigas Antraigues-sur-Volane
07012 07310 Arcens
07013 07290 Ardoix
07014 07410 Arlebosc
07015 07370 Arras-sur-Rhône
07016 07600 Asperjoc
07017 07140 Les Assions
07018 07330 Astet
07019 07200 Aubenàs Aubenas
07020 07400 Aubignas
07022 07210 Baix
07023 07120 Balazuc
07024 07460 Banne
07025 07330 Barnas
07026 07630 Le Béage
07027 07800 Beauchastel
07028 07460 Beaulieu
07029 07110 Beaumont
07030 07190 Beauvène
07031 07460 Berrias-et-Casteljau
07032 07580 Berzème
07033 07150 Bessas
07034 07700 Bidon
07035 07440 Boffres
07036 07340 Bogy
07037 07310 Borée
07038 07590 Borne
07040 07270 Boucieu-le-Roi
07041 07100 Boulieu-lès-Annonay
07042 07700 Borg d'Andeol Bourg-Saint-Andéol
07039 07410 Bozas
07044 07340 (arp) Brossainc
07045 07450 Burzet Burzet
07047 07590 Cellier-du-Luc
07048 07240 Chalencon
07049 07160 Le Chambon
07050 07140 Chambonas
07051 07340 (arp) Champagne
07052 07440 Champis
07053 07230 Chandolas
07054 07310 Chanéac
07055 07800 Charmes-sur-Rhône
07056 07340 (arp) Charnas
07058 07110 Chassiers
07059 07130 Châteaubourg
07060 07240 Châteauneuf-de-Vernoux
07061 07120 Chauzon
07062 07110 Chazeaux
07063 07300 Cheminas
07064 07160 Lo Chailar Le Cheylard
07065 07380 Chirols
07066 07210 Chaumairac Chomérac
07067 07430 Colombier-le-Cardinal
07068 07270 Colombier-le-Jeune
07069 07410 Colombier-le-Vieux
07070 07130 Cornas
07071 07470 Cocoron Coucouron
07072 07000 Coux
07073 07270 Le Crestet
07074 07000 Creysseilles
07075 07510 Cros-de-Géorand
07076 07350 Cruas
07077 07170 Darbres
07078 07430 Davézieux
07079 07570 Désaignes
07080 07320 Devesset
07081 07260 Dompnac
07082 07160 Dornas
07083 07360 Dunière-sur-Eyrieux
07084 07370 Eclassan
07085 07270 Empurany
07086 07300 Étables
07087 07380 Fabras
07088 07230 Faugères
07089 07340 (arp) Félines
07090 07000 Flaviac
07091 07200 Fons
07092 07000 Freyssenet
07093 07530 Genestelle
07094 07800 Gilhac-et-Bruzac
07095 07270 Gilhoc-sur-Ormèze
07096 07190 Gluiras
07097 07300 Glun
07098 07000 Gourdon
07099 07700 Gras
07100 07140 Gravières
07101 07120 Grospierres
07102 07500 Guilherand-Granges
07103 07310 Intres
07104 07190 Issamoulenc
07105 07510 Issanlas
07106 07470 Issarlès
07107 07380 Jaujac
07108 07160 Jaunac
07109 07110 Joannas
07110 07260 Juèsa Joyeuse
07111 07600 Juvinas
07113 07150 Labastide-de-Virac
07112 07600 Labastide-sur-Bésorgues
07114 07570 Labatie-d'Andaure
07115 07120 Labeaume
07116 07200 Labeguda Labégude
07117 07230 Lablachère
07118 07110 Laboule
07119 07470 Le Lac-d'Issarlès
07120 07530 Lachamp-Raphaël
07121 07470 Lachapelle-Graillouse
07122 07200 Lachapelle-sous-Aubenas
07123 07310 Lachapelle-sous-Chanéac
07124 07520 Lafarre
07126 07150 Lagorce
07127 07380 Lalevade-d'Ardèche
07128 07520 Lalouvesc
07129 07270 Lamastra Lamastre
07130 07660 Lanarce
07131 07200 Lanas
07132 07110 L'Argentièira Largentière
07133 07220 Larnas
07134 07110 Laurac-en-Vivarais
07135 07590 Laval-d'Aurelle
07136 48250 Laveyrune
07137 07660 Lavillatte
07138 07170 Lavilledieu
07139 07530 Laviolle
07140 07300 Lemps
07141 07200 Lentillères
07142 07660 L'Esperon Lespéron
07143 07340 (arp) Limony
07144 07110 Loubaresse
07145 07170 Lussas
07146 07000 Lyas
07147 07140 Malarce-sur-la-Thines
07148 07140 Malbosc
07149 07190 Marcols-les-Eaux
07150 07160 Mariac
07151 07320 Mars
07152 07300 Mauves
07153 07330 Mayres
07154 07510 Mazan-l'Abbaye
07155 07200 Mercuer
07156 07380 Mairàs Meyras
07157 07400 Meysse
07158 07530 Mézilhac
07159 07170 Mirabel
07160 07690 Monestier
07161 07560 Montpesat Montpezat-sous-Bauzon
07162 07110 Montréal
07163 07140 Montselgues
07165 07160 Nonières
07166 07270 Nozières
07167 07360 Les Ollières-sur-Eyrieux
07168 07150 Orgnac-l'Aven
07169 07370 Ozon
07170 07410 Pailharès
07171 07230 Payzac
07172 07340 Peaugres
07173 07450 Péreyres
07174 07340 (arp) Peyraud
07175 07590 Le Plagnal
07176 07230 Planzolles
INSEE Posta-kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez
07177 07300 Plats
07178 07380 Pont-de-Labeaume
07179 07000 Pourchères
07181 07250 Le Pouzin
07182 07380 Prades
07183 07120 Pradons
07184 07000 Pranles
07185 07290 Préaux
07186 07000 Privàs Privas
07187 07110 Prunet
07188 07290 Quintenas
07189 07260 Ribes
07190 07200 Rochecolombe
07191 07400 Ròchamaura Rochemaure
07192 07320 Rochepaule
07193 07110 Rocher
07194 07210 Rochessauve
07195 07310 La Rochette
07196 07110 Rocles
07197 07100 Roiffieux
07198 07250 Rompon
07199 07260 Rosières
07200 07560 Le Roux
07201 07120 Ruoms
07202 07260 Sablières
07203 07450 Sagnes-et-Goudoulet
07204 07320 Sant Agreve Saint-Agrève
07207 07120 Saint-Alban-Auriolles
07205 07790 Saint-Alban-d'Ay
07206 07590 Saint-Alban-en-Montagne
07208 07170 Saint-Andéol-de-Berg
07209 07160 Saint-Andéol-de-Fourchades
07210 07600 Saint-Andéol-de-Vals
07211 07460 Saint-André-de-Cruzières
07212 07690 Saint-André-en-Vivarais
07213 07230 Saint-André-Lachamp
07214 07240 Saint-Apollinaire-de-Rias
07216 07270 Saint-Barthélemy-Grozon
07215 07160 Saint-Barthélemy-le-Meil
07217 07300 Saint-Barthélemy-le-Plain
07218 07270 Saint-Basile
07219 07210 Saint-Bauzile
07220 07160 Saint-Christol
07221 07800 Saint-Cierge-la-Serre
07222 07160 Saint-Cierge-sous-le-Cheylard
07223 07380 Saint-Cirgues-de-Prades
07224 07510 Saint-Cirgues-en-Montagne
07225 07430 Saint-Clair
07226 07310 Saint-Clément
07227 07430 Saint-Cyr
07228 07340 Saint-Désirat
07229 07200 Saint-Didier-sous-Aubenas
07235 07510 Sainte-Eulalie
07266 07140 Sainte-Marguerite-Lafigère
07230 07200 Saint-Étienne-de-Boulogne
07231 07200 Saint-Étienne-de-Fontbellon
07232 07590 Sant Estève de Lugdarès Saint-Étienne-de-Lugdarès
07233 07190 Saint-Étienne-de-Serre
07234 07340 Saint-Étienne-de-Valoux
07236 07410 Sant Farciau Saint-Félicien
07237 07360 Saint-Fortunat-sur-Eyrieux
07238 07230 Saint-Genest-de-Beauzon
07239 07160 Saint-Genest-Lachamp
07240 07800 Saint-Georges-les-Bains
07241 07170 Sent German Saint-Germain
07242 07580 Saint-Gineis-en-Coiron
07243 07340 (arp) Saint-Jacques-d'Atticieux
07244 07240 Saint-Jean-Chambre
07245 07300 Saint-Jean-de-Muzols
07247 07580 Saint-Jean-le-Centenier
07248 07160 Saint-Jean-Roure
07249 07320 Saint-Jeure-d'Andaure
07250 07290 Saint-Jeure-d'Ay
07251 07530 Saint-Joseph-des-Bancs
07252 07310 Saint-Julien-Boutières
07253 07190 Saint-Julien-du-Gua
07254 07200 Saint-Julien-du-Serre
07255 07000 Saint-Julien-en-Saint-Alban
07256 07160 Saint-Julien-Labrousse
07257 07240 Saint-Julien-le-Roux
07258 07690 Saint-Julien-Vocance
07259 07700 Saint-Just
07260 07210 Saint-Lager-Bressac
07261 07800 Saint-Laurent-du-Pape
07262 07590 Saint-Laurent-les-Bains
07263 07170 Saint-Laurent-sous-Coiron
07264 07700 Saint-Marcel-d'Ardèche
07265 07100 Saint-Marcel-lès-Annonay
07267 07310 Saint-Martial
07268 07700 Sant Martin d'Ardecha Saint-Martin-d'Ardèche
07269 07310 Sant Martin de Valamàs Saint-Martin-de-Valamas
07270 07400 Saint-Martin-sur-Lavezon
07272 07200 Saint-Maurice-d'Ardèche
07273 07170 Saint-Maurice-d'Ibie
07274 07190 Saint-Maurice-en-Chalencon
07275 07260 Saint-Mélany
07276 07160 Saint-Michel-d'Aurance
07277 07200 Saint-Michel-de-Boulogne
07278 07360 Saint-Michel-de-Chabrillanoux
07279 07220 Saint-Montan
07280 07460 Saint-Paul-le-Jeune
07281 07130 Sant Pèire d'Ai Saint-Péray
07282 07450 Saint-Pierre-de-Colombier
07283 07400 Saint-Pierre-la-Roche
07284 07140 Saint-Pierre-Saint-Jean
07285 07520 Saint-Pierre-sur-Doux
07286 07190 Sant Pèire Viala Saint-Pierreville
07287 07580 Saint-Pons
07288 07000 Saint-Priest
07289 07200 Saint-Privat
07290 07270 Saint-Prix
07291 07700 Saint-Remèze
07292 07290 Saint-Romain-d'Ay
07293 07130 Saint-Romain-de-Lerps
07294 07460 Saint-Sauveur-de-Cruzières
07295 07190 Saint-Sauveur-de-Montagut
07296 07200 Saint-Sernin
07297 07440 Saint-Sylvestre
07299 07290 Saint-Symphorien-de-Mahun
07298 07210 Saint-Symphorien-sous-Chomérac
07300 07220 Saint-Thomé
07301 07410 Saint-Victor
07302 07210 Saint-Vincent-de-Barrès
07303 07360 Saint-Vincent-de-Durfort
07304 07150 Salavas
07305 07140 Les Salelles
07306 07120 Sampzon
07307 07110 Sanilhac
07308 07370 Sarras
07309 07290 Satilhau Satillieu
07310 07430 Savas
07311 07400 Sceautres
07312 07610 Sécheras
07313 07340 (arp) Serrières
07314 07240 Silhac
07315 07380 La Souche
07316 07130 Soyons
07317 07340 Talencieux
07318 07110 Tauriers
07319 07400 Le Teil
07321 07340 Thorrenc
07322 07330 Tuèits Thueyts
07323 07130 Toulaud
07324 07300 Tornon Tournon-sur-Rhône
07325 07200 Ucel
07326 07510 Usclades-et-Rieutord
07327 07110 Uzer
07328 07150 Vagnas
07329 07110 Vaugòrja Valgorge
07330 07150 Valon Vallon-Pont-d'Arc
07331 07600 Vals Vals-les-Bains
07332 07400 Valvignères
07333 07690 Vanosc
07334 07140 Los Vans Les Vans
07335 07410 Vaudevant
07336 07260 Vernons Vernon
07337 07430 Vernosc-lès-Annonay
07338 07240 Vernoux-en-Vivarais
07339 07200 Vesseaux
07340 07000 Veyras
07341 07170 Vilanòva de Berg Villeneuve-de-Berg
07342 07690 Villevocance
07343 07110 Vinezac
07344 07340 (arp) Vinzieux
07345 07610 Vion
07346 07220 Vivièrs Viviers
07347 07690 Vocance
07348 07200 Vogüé
07349 07800 La Vòuta La Voulte-sur-Rhône

ErreferentziakAldatu

  1. Ardècheko seinale elebidunak Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.
  2. Hizkuntza-muga departamenduko mapan.

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu