Antón Reixa

Antón Rodríguez Reixa (Vigo, 1957ko apirilaren 17a -) galizierazko abeslari, idazle eta zinema zuzendari pontevedrarra da.

Antón Reixa
Reixa nova.jpg
Bizitza
Izen osoaAntonio Javier Eulogio Rodríguez Reija
JaiotzaVigo1957ko apirilaren 17a (64 urte)
Herrialdea Espainia
Lehen hizkuntzagaliziera
gaztelania
Familia
Ezkontidea(k)Enma Pino (en) Itzuli
Hezkuntza
Hizkuntzakgaliziera
gaztelania
Jarduerak
Jarduerakidazlea, abeslaria, zinema zuzendaria, musikaria eta irakaslea
Musika instrumentuaahotsa

IMDB: nm0718701 Musicbrainz: 30245943-ca9c-4ea2-8862-d43af7a859e0 Discogs: 1350670 Edit the value on Wikidata

Galizierazko Filologia ikasi zuen Donejakuen. 1976an, beste lagun batzuekin batera, "Grupo de Comunicación Poética Rompente" taldea sortu zuen, literaturaren ibilbideari ekinez.

Musikaren arloan, ezaguna egin zen 1980ko hamarkadan arrakastatsua izan zen "Os Resentidos" taldearen abeslari moduan ("Fai un sol de carallo"). Taldea deseginda, "Nacion Reixa" proiektua osatu zuen Kaki Arkarazorekin. Hau ez da izan Euskal Herriko musikariekin kolaborazio bakarra, izan ere "Negu Gorriak" eta "Oskorri"rekin ere parte hartu izan zuen.

1998an, Mareas Vivas izeneko telesaila estreinatu zuten TVGn arrakasta handiz, Reixaren ekoizpena. Zinemaren arloan, Manuel Rivas idazlearen O lapis do carpinteiro lana pantailaratu zuen. Halaber, Hotel Tívoli pelikula ere zuzendu du.

DiskografiaAldatu

Os ResentidosAldatu

  • "Vigo, capital Lisboa" (Gasa, 1984).
  • "Fai un sol de carallo" (Gasa, 1986).
  • Música Doméstica (Gasa, 1987).
  • Fracaso Tropical (Gasa, 1988).
  • Jei (Gasa, 1990).
  • Delikatessen (Gasa, 1992).
  • Ya Están Aquí (Gasa, 1993).
  • Made in Galicia 84-94 (Gasa, 1994). Disko bilduma.

Nación ReixaAldatu

  • "Alivio rápido" (1994).
  • "Safari Mental" (1997).

Anton ReixaAldatu

BibliografiaAldatu

  1. "Silabario da turbina" (1978).
  2. "¡Fóra as vosas sucias mans de Manuel Antonio!" (1979).
  3. "As ladillas do travesti" (1979).
  4. "A dama que fala" (1983).
  5. "Historia do Rock and Roll" (1985).
  6. "Días contra fotocopias" (1987).
  7. "Transporte de superficie" (1990).
  8. "Ringo Rango" (1992).
  9. "Escarnio" (1999).
  10. Látego de algas (2008).

Ikus, gaineraAldatu