Anton Barrutia

txirrindulari bizkaitarra
Antón Barrutia» orritik birbideratua)

Antonio "Anton" Barrutia Iturriagoitia (Iurreta, 1933ko ekainaren 13a - Galdakao, 2021eko uztailaren 13a) bizkaitar txirrindulari profesionala izan zen 1953tik 1966 arte. 52 garaipen lortu zituen.[1]

Anton Barrutia
Bizitza
JaiotzaIurreta1933ko ekainaren 13a
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Heriotza2021eko uztailaren 13a (88 urte)
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzakeuskara
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia eta kirol zuzendaria

Bere anaia zen Cosme txirrindulari profesionala ere bazen.

Errepidean ez ezik ziklo-krossean ere aritu zuen. Azken modalitate honetan bitan lortu zuen Espainiako Ziklo-kros Txapelketa eta laugarrena izan zen Mundukoan.[2]

Erretiratu ostean, 1971 eta 1978 artean[3], Kas taldeko kirol zuzendari lanetan aritu zen.

PalmaresaAldatu

1953

1954

1955

1956

1957

1959

1960

1961

1962

1963

1964

1966

Sailkapen orokorra lasterketa nagusietanAldatu

Lasterketa 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966
Italiako Giroa - - - - - - - - - - - - - -
Frantziako Tourra - - - - Utzi - - - - - Utzi 73.a - -
Espainiako Vuelta X X - 20.a 26.a Utzi Utzi Utzi Utzi 34.a 11.a 32.a Utzi -
Ziklo-kroseko Munduko Txapelketa   - 6.a 20.a - - - 8.a 4.a Utzi - - - - 9.a

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu