Ireki menu nagusia
Anglo-Galestar Kopa
Sorrera 1971
Parte hartzaileak 16
Herrialdeak Ingalaterra Ingalaterra
Gales Gales
Garaipen gehien Ingalaterra Bath Rugby (10)
2017ko txapelduna Ingalaterra Leicester Tigers
Webgune ofiziala

Anglo-Galestar Kopa (ingelesez: Anglo-Welsh Cup, galesez: Cwpan Eingl-Gymreig) urtero Ingalaterra eta Galesko taldeen artean jokatzen den errugbi txapelketa da.

HistoriaAldatu

1971-72 denboraldian RFU Club Competition txapelketa abiatu zen Ingalaterrako taldeen artean. Hainbat izen izan ditu historian zehar, hala nola, John Player Cup (1971-1988), Pilkington Cup (1988-1997), Tetley's Bitter Cup (1997-2000), Powergen Cup (2000-2006), EDF Energy Cup (2006-2009) eta 2009tik aurrera LV Cup, beti ere babeslearen arabera.

2005ean Galesko taldeak sartu ziren eta ordutik aurrera Anglo-Galestar Kopa bezala ezagutzen da. Ingalaterrako Premiership txapelketako hamabi taldeek eta Pro 12 Ligako lau talde galestarrek hartzen dute parte.

2015-16 denboraldian ez zen jokatu Ingalaterran jokaturiko Munduko errugbi txapelketa zela eta.

PalmaresaAldatu

RFU Club Competition (1971-2005)Aldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
1971-72 Gloucester 17-6 Moseley
1972-73 Coventry 27-15 Bristol
1973-74 Coventry 26-6 London Scottish
1974-75 Bedford Blues 28-12 Rosslyn Park
1975-76 Gosforth (Newcastle F.) 23-14 Rosslyn Park
1976-77 Gosforth (Newcastle F.) 27-11 Waterloo
1977-78 Gloucester 6-3 Leicester Tigers
1978-79 Leicester Tigers 15-12 Moseley
1979-80 Leicester Tigers 21-9 London Irish
1980-81 Leicester Tigers 2-15 Gosforth (Newcastle F.)
1981-82* Gloucester 12-12 (luz) Moseley
1982-83 Bristol 28-22 Leicester Tigers
1983-84 Bath 10-9 Bristol
1984-85 Bath 24-15 London Welsh
1985-86 Bath 25-17 London Wasps
1986-87 Bath 19-12 London Wasps
1987-88 Harlequins 28-22 Bristol
1988-89 Bath 10-6 Leicester Tigers
1989-90 Bath 48-6 Gloucester
1990-91 Harlequins 25-13 (luz) Northampton Saints
1991-92 Bath 15-12 (luz) Harlequins
1992-93 Leicester Tigers 23-16 Harlequins
1993-94 Bath 21-9 Leicester Tigers
1994-95 Bath 36-16 London Wasps
1995-96 Bath 16-15 Leicester Tigers
1996-97 Leicester Tigers 9-3 Sale Sharks
1997-98 Saracens 48-18 London Wasps
1998-99 London Wasps 29-19 Newcastle Falcons
1999-00 London Wasps 31-23 Northampton Saints
2000-01 Newcastle Falcons 30-27 Harlequins
2001-02 London Irish 38-7 Northampton Saints
2002-03 Gloucester 40-22 Northampton Saints
2003-04 Newcastle Falcons 37-33 Sale Sharks
2004-05 Leeds Carnegie 20-12 Bath
  • 1982an finalean berdinketa egon zen eta talde biak txapeldun izendatu ziren.
  • (luz), 1991 eta 1992ko finaletan luzapenean erabaki zen txapelduna.

Anglo-Galestar Kopa (2005- )Aldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
2005-06   London Wasps 26-10   Llanelli Scarlets
2006-07   Leicester Tigers 41-35   Ospreys Rugby
2007-08   Ospreys Rugby 23-6   Leicester Tigers
2008-09   Cardiff Blues 50-12   Gloucester
2009-10   Northampton Saints 30-24   Gloucester
2010-11   Gloucester 34-7   Newcastle Falcons
2011-12   Leicester Tigers 26-14   Northampton Saints
2012-13   Harlequins 32-14   Sale Sharks
2013-14   Exeter Chiefs 15-8   Northampton Saints
2014-15   Saracens 23-20   Exeter Chiefs
2015-16 ez jokatua*
2016-17   Leicester Tigers 16-12   Exeter Chiefs
  • 2015-16 denboraldian ez zen jokatu Ingalaterrako Munduko Txapelketa zela eta.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Bath Rugby 10 1984, 1985, 1986, 1987, 1989, 1990, 1992, 1994, 1995, 1996
  Leicester Tigers 8 1979, 1980, 1981, 1993, 1997, 2007, 2012, 2017
  Gloucester Rugby 5 1972, 1978, 1982, 2003, 2011
  Newcastle Falcons (+ Gosforth) 4 1976, 1977, 2001, 2004
  London Wasps 3 1999, 2000, 2006
  Harlequins FC 3 1988, 1991, 2013
  Coventry Rugby 2 1972, 1973
  Saracens FC 2 1998, 2015
  Bedford Blues 1 1975
  Moseley Rugby 1 1982
  Bristol Rugby 1 1983
  London Irish 1 2002
  Leeds Carnegie 1 2005
  Ospreys Rugby 1 2008
  Cardiff Blues 1 2009
  Northampton Saints 1 2010
  Exeter Chiefs 1 2014

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Anglo-Galestar Kopa