AJ Michalka

Amanda Michalka» orritik birbideratua)

AJ (Amanda Joy) Michalka (Torrance, Kalifornia, 1991ko apirilaren 10a) aktore, abeslari, konponsitore eta musikari estatubatuarra da. Bere lanen artean ABC telebista kateko The Goldbergs eta Schooled telesailak daude, baita ere Disney Channel-eko Cowbelles filma.[1]

AJ Michalka
AJ Michalka - portrait 2019.jpg
Bizitza
Izen osoaAmanda Joy Michalka
JaiotzaTorrance (Kalifornia)1991ko apirilaren 10a (30 urte)
Herrialdea Ameriketako Estatu Batuak
BizilekuaLos Angeles
Lehen hizkuntzaingelesa
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakabeslaria, aktorea, egile abeslaria, musikagilea, musikaria, gitarra-jotzailea, telebista-aktorea, zinema aktorea, ahots-aktorea eta modeloa
KidetzaAly & AJ (en) Itzuli
Genero artistikoapopa
electropopa
pop rock
acoustic rock (en) Itzuli
Musika instrumentuagitarra
ahotsa
pianoa
gitarra akustikoa
gitarra elektrikoa
DiskoetxeaHollywood Records (en) Itzuli
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioakristautasuna

IMDB: nm1404488 Allocine: 116910 Rottentomatoes: celebrity/amanda-michalka Allmovie: p602673 TCM: 8705458 Metacritic: person/amanda-michalka TV.com: people/amanda-michalka
Instagram: iamaj Spotify: 30HtguQmog7sTEvDJowVEC Last fm: Amanda+Michalka Musicbrainz: 58f2c830-462f-4dde-843e-9adea707b771 Discogs: 1045299 Allmusic: mn0001523375 Deezer: 4567611 Edit the value on Wikidata

BiografiaAldatu

AJ Torrance, Kalifornian jaio eta hazi zen. Bere gurasoak Carrie eta Mark dira; ama musikaria da, bere aita, berriz, enpresa kontratista baten jabea da. Ahizpa handiago bat dauka, Alyson Michalka izenekoa, abeslari eta aktorea ere dena. Alemaniar, britaniar eta irlandar jatorria du.[1]

Pianoa eta gitarra elektrikoa jotzen daki. Eta bere ahizparekin Aly & AJ musika taldea du.[2]

Aly & AJAldatu

2004an, Aly & AJ taldea Hollywood Records-ekin grabaketa kontratua sinatu zuten.

Filmografia[1]Aldatu

Telebista
Urtea Izenburua Papera Notak
2002 Passions Sheridan´s daughter 1 atal
2002 Birds of Prey Dinah Lance gaztea Pilotua
2002 - 2004 The Guardian Shannon Gressler 14 atal
2003 - 2004 Oliver Beene Bonnie 9 atal
2004 General Hospital Ashley B. 3 atal
2004 Six Feet Under Ashley 1 atal
2005 Kitty´s Dish Kitty Telebistarako filma
2006 Cowbelles Courtney Callum Telebistarako filma
2007 Punk´d Bere burua "May 29, 2007" atala
2007 Super Sweet 16: The Movie Sarah Telebistarako filma
2013 - orainaldia The Goldbergs Lainey Lewis 78 atal

ErreferentziakAldatu

  1. a b c (Ingelesez) «AJ Michalka» IMDb (Noiz kontsultatua: 2020-07-25).
  2. (Ingelesez) «Aly & AJ | Official Site» Aly & AJ | Official Site (Noiz kontsultatua: 2020-07-25).

Kanpo estekakAldatu