Ireki menu nagusia

Amaia Montero Saldias, (Irun, 1976ko abuztuaren 26a - ) euskal abeslaria da.

Amaia Montero
Amaia Montero - Rock in Rio Madrid 2012 - 18.jpg
Bizitza
Jaiotza Irun1976ko abuztuaren 26a (43 urte)
Herrialdea  Gipuzkoa, Euskal Herria
Heriotza  (43 urte)
Familia
Bikotea(k) Gonzalo Miró
Hezkuntza
Heziketa UNED
Euskal Herriko Unibertsitatea
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta kantugilea
Genero artistikoa popa
Ahots mota sopranoa
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Sony BMG
IMDb nm1740378
www.amaiaweb.es

Bere karrera La Oreja de Van Gogh taldean hasi zuen. 2007an taldea utzi (Leire Martínezek ordezkatu zuen) eta bakarlari gisa dabil.

DiskografiaAldatu

La Oreja De Van Gogh taldearekinAldatu

  • 1998: Dile al Sol (1.000.000 ale)
  • 2000: El viaje de Copperpot (2.500.000 ale)
  • 2003: Lo que te conté mientras te hacías la dormida (1.500.000 ale)
  • 2006: Guapa/Más Guapa (1.000.000 ale)

BakarkaAldatu

  • 2008: Amaia Montero (300.000 ale)

ElkarlanakAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Amaia Montero