Aljeriako futbol liga

Aljeriako futbol liga, Aljerian urtero jokatzen den futbol txapelketa nagusia da. 1962an sortu zen JS Kabylie izan da garaipen gehien lortu dituen taldea.

Aljeriako futbol liga
Ligue Professionnelle 1
Antolatzailea الاتحادية الجزائرية لكرة القدم
(Fédération Algérienne de Football)
Konfederazioa CAF
Sorrera 1962
Eremua  Aljeria
Taldeak 16
Maila 1
Jeitsiera Ligue Professionnelle 2
Garaipen gehien JS Kabylie (14 Liga)
Txapelduna CR Belouizdad (2021-22)
Webgunea www.lfp.dz

PodiumaAldatu

     
 
 
 
JS Kabylie
14 Liga
     
 
 
 
Belouizdad
9 Liga
     
 
 
 
USM Alger
8 Liga
     
 
 
 
ES Sétif
8 Liga

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea
1963 USM Alger
1964 HAMRA Annaba
1965 CR Belouizdad
1966 CR Belouizdad
1967 NA Hussein Dey
1968 EP Sétif
1969 CR Belouizdad
1970 CR Belouizdad
1971 MC Oran
1972 MC Alger
1973 JE Tizi-Ouzou
1974 JE Tizi-Ouzou
1975 MC Alger
Urtea Irabazlea
1976 MC Alger
1977 JE Tizi-Ouzou
1978 MP Alger
1979 MP Alger
1980 JE Tizi-Ouzou
1981 RS Kouba
1982 JE Tizi-Ouzou
1983 JE Tizi-Ouzou
1984 GCR Mascara
1985 JE Tizi-Ouzou
1986 JE Tizi-Ouzou
1987 ES Sétif
1988 MP Oran
Urtea Irabazlea
1989 JS Kabylie
1990 JS Kabylie
1991 MO Constantine
1992 MC Oran
1993 MC Oran
1994 US Chaouia
1995 JS Kabylie
1996 USM Alger
1997 CS Constantine
1998 USM El Harrach
1999 MC Alger
2000 CR Belouizdad

XXI mendeaAldatu

Urtea Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea (golak)
2000-01 CR Belouizdad 62 USM Alger 55   Issaad Bourahli (16)
2001-02 USM Alger 57 JS Kabylie 52   Noureddine Daham (13)
2002-03 USM Alger 58 USM Blida 51   Moncef Ouichaoui (18)
2003-04 JS Kabylie 61 USM Alger 58   Adel El Hadi (17)
2004-05 USM Alger 67 JS Kabylie 54   Hamid Berguiga (18)
2005-06 JS Kabylie 58 USM Alger 57   Hamid Berguiga (18)
2006-07 ES Sétif 54 JS Kabylie 52   Cheick Oumar Dabo (17)
2007-08 JS Kabylie 59 ASO Chlef 49   Nabil Hemani (16)
2008-09 ES Sétif 62 JS Kabylie 59   Mohamed Messaoud (19)
2009-10 MC Alger 66 ES Sétif 63   Hadj Bouguèche (17)
2010-11 ASO Chlef 63 JSM Béjaïa 50   El Arbi Hillel Soudani (18)
2011-12 ES Sétif 53 JSM Béjaïa 53   Mohamed Messaoud (15)
2012-13 ES Sétif 59 USM El Harrach 57   Hamza Boulemdaïs (9)
  Moustapha Djallit (9)
2013-14 USM Alger 68 JS Kabylie 54   Albert Ebossé Bodjongo (17)
2014-15 ES Sétif 48 MO Béjaïa 47   Walid Derrardja (16)
2015-16 USM Alger 58 JS Saoura 48   Mohamed Zubya (13)
  Mohamed Tiaïba (13)
2016-17 ES Sétif 57 MC Alger 50   Ahmed Gasmi (14)
2017-18 CS Constantine 57 JS Saoura 54   Oussama Darfalou (18)
2018-19 USM Alger 53 JS Kabylie 52   Zakaria Naidji (20)
2019-20¹ CR Belouizdad 40 ES Sétif 37   Abdennour Belhocini (10),   Mohamed Tiaiba (10)
  Lamine Abid (10)
2020-21 CR Belouizdad 79 ES Sétif 71   Amir Sayoud (20)
2021-22 CR Belouizdad 70 JS Kabylie 61   Samy Frioui (17)
  • ¹ 2020ko martxoan COVID-19 pandemiaren erruz Liga bertan behera gelditu zen eta une horretan zegoen sailkapena ofizial bihurtu zen.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
JS Kabylie (+ JE Tizi-Ouzou) 14 1973, 1974, 1977, 1980, 1982, 1983, 1985, 1986, 1989, 1990, 1995, 2004, 2006, 2008
CR Belouizdad 9 1965, 1966, 1969, 1970, 2000, 2001, 2020, 2021, 2022
USM Alger 8 1963, 1996, 2002, 2003, 2005, 2014, 2016, 2019
ES Sétif 8 1968, 1987, 2007, 2009, 2012, 2013, 2015, 2017
MC Alger (+ MP Alger) 7 1972, 1975, 1976, 1978, 1979, 1999, 2010
MC Oran (+ MP Oran) 4 1971, 1988, 1992, 1993
CS Constantine 2 1997, 2018
hainbat 1 ...

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu