Ireki menu nagusia

Alfredo Bryce Echenique

Alfredo Bryce Echenique (Lima, 1939ko otsailaren 19a - ) idazle peruarra da, bizirik dauden gaztelerazko idazlerik ezagunenen artean dagoena.

Alfredo Bryce Echenique
Alfredo Bryce.jpg
Bizitza
Izen osoa Alfredo Marcelo Bryce Echenique
Jaiotza Lima1939ko otsailaren 19a (80 urte)
Herrialdea  Peru
Heriotza  (80 urte)
Hezkuntza
Heziketa Pariseko Letren Fakultatea
National University of San Marcos Itzuli
Paris 8 University Itzuli
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak idazlea, eleberrigilea, legelari-poeta eta abokatua
Enplegatzailea(k) Paris Nanterre Unibertsitatea
Jasotako sariak
Genero artistikoa eleberria

Parisko Unibertsitatean ikasi zuen Frantsesezko literatura, Latinoamerikako idazle arrakastatsuen garaian. Liburu ezagunena Un mundo para Julius da.

Bibliografia hautatuaAldatu

EleberriakAldatu

  1. 1970Un mundo para Julius
  2. 1977Tantas veces Pedro
  3. 1981La vida exagerada de Martín Romaña
  4. 1985El hombre que hablaba de Octavia Cádiz
  5. 1988La última mudanza de Felipe Carrillo
  6. 1990Dos señoras conversan
  7. 1995No me esperen en Abril
  8. 1997Reo de Nocturnidad
  9. 1998La Amigdalitis de Tarzán
  10. 2002El huerto de mi amada

IpuinakAldatu

  1. 1968Huerto cerrado
  2. 1974 - La felicidad, ja ja
  3. 1988 - Magdalena peruana y otros cuentos
  4. 1999 - Guía triste de París

Ikus, gaineraAldatu