Zerrenda:Alemaniako hiri nagusiak

Alemaniako hiri nagusien zerrenda» orritik birbideratua)

Ondorengo zerrendan Alemaniako hiri nagusiak agertzen dira. Lehenengo 50 hiri handiena hain zuzen. Hiriburu federala laranjaz ageri da eta estatuetako hiriburuak urdin argiz.


Posizioa Izena Biz. 1990 Biz. 2000 Biz. 2005 Eremua (km²) Biz./km² Hazkundea % Estatua
(Bundesland)
100.000 biztanle igarotako urtea
1
Berlin
3,433,695 3,382,169 3,395,189 891.82 3,807 0.06
Berlin
1740
2
Hanburgo
1,652,363 1,715,392 1,743,627 755.24 2,309 0.27
Hanburgo
1787
3
Munich / München
1,229,026 1,210,223 1,259,677 310.46 4,057 0.68
Bavaria / Bayern
1854
4
Kolonia / Köln
953,551 962,884 983,347 405.15 2,427 0.35
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1855
5
Frankfurt
644,865 646,550 651,899 248.31 2,625 0.14
Hessen
1875
6
Stuttgart
579,988 583,874 592,569 207.36 2,858 0.25
Baden-Württemberg
1874
7
Dortmund
599,055 588,994 588,168 280.37 2,098 -0.02
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1895
8
Essen
626,973 595,243 585,430 210.38 2,783 -0.27
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1896
9
Düsseldorf
575,794 569,364 574,514 217.01 2,647 0.15
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1882
10
Bremen
551,219 539,403 546,852 326.55 1,675 0.23
Bremen
1875
11
Hannover
513,010 515,001 515,729 204.01 2,377 0.02
Saxonia Beherea / Niedersachsen
1873
12
Leipzig
511,079 493,208 502,651 297.60 1,689 0.32
Saxonia / Sachsen
1871
13
Duisburg
535,447 514,915 501,564 232.81 2,154 -0.43
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1904
14
Nurenberg / Nürnberg
493,692 488,400 499,237 186.37 2,679 0.37
Bavaria / Bayern
1881
15
Dresden
490,571 477,807 495,181 328.30 1,508 0.61
Saxonia / Sachsen
1852
16
Bochum
396,486 391,147 385,626 145.43 2,652 -0.24
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1904
17
Wuppertal
383,660 366,434 359,237 168.37 2,134 -0.33
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1929
18
Bielefeld
319,037 321,758 326,925 257.83 1,268 0.27
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1929
19
Bonn
313,905 302,247 312,818 141.22 2,215 0.58
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1934
20
Mannheim
310,411 306,729 307,900 144.96 2,124 0.08
Baden-Württemberg
1897
21
Karlsruhe
275,061 278,558 285,263 173.46 1,645 0.40
Baden-Württemberg
1901
22
Wiesbaden
260,301 270,109 274,611 203.90 1,347 0.28
Hessen
1905
23
Münster
259,438 265,609 270,868 302.91 894 0.33
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1915
24
Gelsenkirchen
293,714 278,695 268,102 104.86 2,557 -0.63
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1903
25
Augsburg
256,877 254,982 262,676 146.78 1,790 0.50
Bavaria / Bayern
1907
26
Mönchengladbach
259,436 263,014 261,444 170.44 1,534 -0.10
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1922
27
Akisgran
241,861 244,386 258,208 160.83 1,605 0.94
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1889
28
Chemnitz
294,244 259,246 246,587 220.85 1,117 -0.81
Saxonia / Sachsen
1883
29
Braunschweig
258,833 245,816 245,273 192.09 1,277 -0.04
Saxonia Beherea / Niedersachsen
1890
30
Krefeld
244,020 239,916 237,701 137.75 1,726 -0.18
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1887
31
Halle
310,234 247,736 237,198 135.01 1,757 -0.71
Saxonia-Anhalt / Sachsen-Anhalt
1890
32
Kiel
245,567 232,612 234,433 118.40 1,980 0.13
Schleswig-Holstein
1898
33
Magdeburg
278,807 231,450 229,126 200.94 1,140 -0.20
Saxonia-Anhalt / Sachsen-Anhalt
1882
34
Oberhausen
223,840 222,151 218,898 77.04 2,841 -0.24
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1915
35
Friburgo
191,029 205,102 215,966 153.06 1,411 0.88
Baden-Württemberg
1934
36
Lübeck
214,758 213,399 211,825 214.13 989 -0.12
Schleswig-Holstein
1911
37
Erfurt
208,989 200,564 202,844 269.11 754 0.19
Turingia / Thüringen
1906
38
Rostock
248,088 200,506 199,288 181.07 1,101 -0.12
Mecklenburg-Aurrepomerania
1935
39
Hagen
214,449 203,151 196,934 160.36 1,228 -0.51
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1928
40
Kassel
194,268 194,766 194,427 106.79 1,820 -0.03
Hessen
1899
41
Mainz
179,486 182,870 194,372 97.75 1,988 1.05
Renania-Palatinatua / Rheinland-Pfalz
1902
42
Hamm
179,639 182,427 184,239 226.24 814 0.17
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1975
43
Saarbrücken
191,694 183,257 178,914 167.07 1,071 -0.39
Sarre / Saarland
1909
44
Herne
178,132 174,529 170,992 51.41 3,326 -0.34
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1933
45
Mülheim
177,681 172,862 169,917 91.29 1,861 -0.28
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1908
46
Osnabrück
163,168 164,101 163,814 119.80 1,367 -0.03
Saxonia Beherea /Niedersachsen
1940
47
Solingen
165,401 164,973 163,581 89.47 1,832 -0.14
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1929
48
Ludwigshafen
162,233 163,383 163,343 77.67 2,103 0.00
Renania-Palatinatua / Rheinland-Pfalz
1921
49
Leverkusen
160,919 161,047 161,227 78.85 2,045 0.02
Ipar Renania-Westfalia / Nordrhein-Westfalen
1963
50
Oldenburg
143,131 154,832 158,565 102.96 1,540 0.40
Saxonia Beherea / Niedersachsen
1946

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu