Afrikako Errugbi Kopa


Afrikako Errugbi Kopa Afrikako errugbi selekzioen arteko txapelketa da.

Afrikako Errugbi Kopa
Africa Cup
Coupe d'Afrique de rugby à XV
Antolatzailea Rugby Africa
Sorrera 2000
Eremua Afrika
Taldeak aldakorra
Garaipen gehien Namibia Namibia (8 Kopa)
Txapelduna Namibia Namibia (2018)
Webgunea www.rugbyafrique.com

Historia eta egituraAldatu

2000 urtean izan zuen lehen ekitaldia. Bertan Maroko, Tunisia, Namibia eta Zimbabweko selekzioez gain Hegoafrikako B talda aritu zen. 2004an bigarren txapelketa bat gehitu zitzaion, Promozio txapelketa, gaur egun 19 urtez azpikoek jokatzen dutena.

2011n bigarren maila eratu zen eta gaur egun lau maila ditu, Gold Cup (urrezkoa, 6 talde), Silver Cup (zilarrezkoa, 6 talde), Bronze Cup (brontzezkoa, 4 talde) eta Regional Challenge (gainontzeko taldeak).

PalmaresaAldatu

Urtea Txapeldun Emaitza Bigarrena Egoitza
2000   Hegoafrika Amateurs 44-14   Maroko   Casablanca
2001   Hegoafrika Amateurs 36-20   Maroko   Casablanca
2002   Namibia 26-19, 17-24   Tunisia   Tunis,   Windhoek
2003   Maroko 27-7   Namibia   Casablanca
2004   Namibia 39-22   Maroko   Windhoek
2005   Maroko 43-6   Madagaskar   Paris
2006   Hegoafrika Amateurs 29-27   Namibia   Windhoek
2007   Uganda 42-11   Madagaskar   Antananarivo
2008-09   Namibia 18-13, 22-10   Tunisia   Tunis,   Windhoek
2010 ez zen jokatu
2011   Kenya 16-7   Tunisia   Nairobi
2012   Zimbabwe 22-18   Uganda   Jemmal
2013   Kenya 29-17   Zimbabwe   Antananarivo
2014   Namibia ligaxka   Zimbabwe   Antananarivo
2015   Namibia ligaxka   Zimbabwe   Windhoek
2016   Namibia ligaxka   Kenya   Windhoek
2017   Namibia ligaxka   Kenya   Nairobi
2018   Namibia ligaxka   Kenya

GaraipenakAldatu

Selekzioa Txapeldun Finalista Garaipen urteak
  Namibia 8 2 2002, 2004, 2009, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
  Hegoafrika Amateurs 3 0 2000, 2001, 2006
  Maroko 2 3 2003, 2005
  Kenya 2 3 2011, 2013
  Zimbabwe 1 3 2012
  Uganda 1 1 2007
  Tunisia 0 3
  Madagaskar 0 2

Kanpo estekakAldatu