Ireki menu nagusia

Hona hemen Afganistango presidenteen zerrenda, monarkiaren amaieratik (1973) gaur egun arte.

Afganistango presidenteakAldatu

# Izena Irudia Agintaldiaren hasiera Agintaldiaren amaiera Alderdi politikoa
Afganistango Errepublika
1 Mohammed Daoud Khan
Errepublikako Presidentea[1]
1973ko uztailaren 17a 1978ko apirilaren 27a Alderdi Nazional Iraultzailea
2 Abdul Qadir Dagarwal
Indar Armatuen
Kontseilu Iraultzaileko burua
  1978ko apirilaren 27a 1978ko apirilaren 30a Afganistango Alderdi Demokratiko Popularra
Afganistango Errepublika Demokratikoa
3 Nur Muhammad Taraki
Kontseilu Iraultzaileko Presidentea[2]
1978ko apirilaren 30a 1979ko irailaren 16a Afganistango Alderdi Demokratiko Popularra
4 Hafizullah Amin
Kontseilu Iraultzaileko Presidentea[3]
  1979ko irailaren 16a 1979ko abenduaren 27a Afganistango Alderdi Demokratiko Popularra
5 Babrak Karmal
Kontseilu Iraultzaileko Presidentea[4]
1979ko abenduaren 27a 1986ko azaroaren 24a Afganistango Alderdi Demokratiko Popularra
6 Haji Mohammad Chamkani
Kontseilu Iraultzaileko Presidentea[5]
  1986ko azaroaren 24a 1987ko irailaren 30a independentea
7 Mohammad Najibullah
Kontseilu Iraultzaileko Presidentea[6]
1987ko irailaren 30a 1987ko azaroaren 30a Afganistango Alderdi Demokratiko Popularra
Afganistango Errepublika
7 Mohammad Najibullah
Errepublikako Presidentea
1987ko azaroaren 30a 1992ko apirilaren 16a Afganistango Alderdi Demokratiko Popularra,
1990ean Watan alderdia
izena hartu zuen

8 Abdul Rahim Hatef
Errepublikako Presidentea (behin-behinekoa)
  1992ko apirilaren 16a 1992ko apirilaren 28a Watan alderdia
Afganistango Estatu Islamikoa
9 Sibghatullah Mojaddedi
Estatu Islamikoko Presidentea (behin-behinekoa)[7]
  1992ko apirilaren 28a 1992ko ekainaren 28a Afganistan Askatzeko Fronte Nazionala
10 Burhanuddin Rabbani
Estatu Islamikoko Presidentea[8]
  1992ko ekainaren 28a 1996ko irailaren 27a Jamiat-e Islami
Afganistango Emirerri Islamikoa
11 Mohammed Omar
Kontseilu Goreneko Presidentea[9]
  1996ko irailaren 27a 2001eko azaroaren 13a Talibana
Afganistango Trantsizioko Estatu Islamikoa
10 Burhanuddin Rabbani
Estatu Islamikoko Presidentea
  2001eko azaroaren 13a 2001eko abenduaren 22a Jamiat-e Islami
12 Hamid Karzai
Estatu Islamikoko Presidentea (behin-behinekoa)[10]
  2001eko abenduaren 22a 2002ko ekainaren 19a independentea
12 Hamid Karzai
Estatu Islamikoko Presidentea
  2002ko ekainaren 19a 2004ko abenduaren 7a independentea
Afganistango Errepublika Islamikoa
12 Hamid Karzai
Errepublika Islamikoko Presidentea
  2004ko abenduaren 7a oraingoa da independentea

ErreferentziakAldatu

  1. Mohammed Daoud Khan, iranica.com
  2. Noor Mohammad Taraki – Biografia afghanland.com-en
  3. Hafizullah Amin - Biografia afghanland.com-en
  4. Babrak Karmal - Biografia afghanland.com-en
  5. Afghan Tribal Leader Named Acting President., 24 de noviembre 1986. The New York Times. Section A.
  6. Dr. Najibullah Ahmadzai - Biografia afghanland.com-en
  7. www.mojaddedi.org - Biografia
  8. Burhanuddin Rabbani - Biografia Afghanistan Onlinen
  9. Mullah Muhammad Omar - Biografia Afghanistan Onlinen
  10. Hamid Karzai - Biografia Afghanistan Onlinen