ABE Traineruen Liga

ABE Traineruen Liga 2008tik aurrera Arraunlari Beteranoen Elkarteak (ABE) antolatzen duen traineruen liga da. 2021etik aurrera La Salve Liga izena du babesle nagusiaren eraginez[1].

ABE Traineruen Liga
Sorrera 2008
Antolatzailea Arraunlari Beteranoen Elkartea
Garaipen gehien Euskal Herria Arkote (4)
Euskal Herria Getxo (4)
Azken ekitaldia 2021
Irabazlea(k) Euskal Herria Badok 13 (Zarautz)

Egitura eta arauakAldatu

45 urtetik gorako arraunlariek hartzen dute parte, hamar urte inguruz arraunketa profesionalean aritu izan ez direnak[2]. Hiru arraunlari gazteago izan ditzake taldeak, betiere 38 urtetik gorakoak eta 45 urteko batazbestekoa jeisten ez dutenak. Gizonezkoek eta emakumezkoek batera egin dezakete arraun. Estropada bakoitzaren amaieran emaitzak doitzen dira talde bakoitzak dituen araututako handicap-en arabera.

Apirila aldean hasten dira estropadak eta irailean bukatu. Urtetik urtera talde gehiago sartzen dira eta estropadak ere gehiago izaten dira.

HistoriaAldatu

2008an izan zuen lehen edizioa eta sei traineruk hartu zuten parte, lau bizkaitarrek eta bi lapurtarrek. Hurrengo urteetan partaidetza zabaldu egin da eta gipuzkoarrak eta kantabriar bat ere sartu dira[3].

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena Traineru kopurua
2008 Arkote ? ?
6
2009 Getxo Arkote Lutxana-Deustu
6
2010 Arkote Lutxana-Deustu Getxo
6
2011 Zierbena Arkote Getxo
8
2012 Zierbena Pontejos Getxo
9
2013 Getxo Pontejos Zierbena
8
2014 Zierbena Getxo Arkote
9
2015 Arkote Zierbena Getxo
10
2016 Arkote Getxo Zumaia
9
2017 Getxo Zumaia Arkote
9
2018 Getxo Badok 13 (Zarautz) Arkote
9
2019 Badok 13 (Zarautz) Arkote Fortuna
10
2020 ez zen jokatu
2021 Badok 13 (Zarautz) Pontejos Getxo
10

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
         Arkote (Plentzia)
4
2008, 2010, 2015, 2016
         Getxo
4
2009, 2013, 2017, 2018
         Zierbena
3
2011, 2012, 2014
         Badok 13 (Zarautz)
2
2019, 2021

Azken denboraldiakAldatu

2015eko SailkapenaAldatu

# Taldea Puntuak Banderak
1 Arkote
99
6
2 Zierbena
90
2
3 Getxo
82
3
4 Zumaia
81
1
5 Pontejos
77
6 Deustu-Lutxana
56
7 Fortuna
38
8 Zarautz
37
9 Sestao*
19
10 Ibaialde*
1
  • Sestao eta Ibaialdek estropada askotan ez zuten punturik eskuratu arraunlari gazteegiak tostaratu dituztelako.

2016ko SailkapenaAldatu

# Taldea Puntuak Banderak
1 Arkote
76
5
2 Getxo
70
3
3 Zumaia
58
4 Pontejos
57
1
5 Deustu
43
6 Fortuna
40
7 Zarautz
37
8 Sestao
19
9 Ibaialde*
0
  • Ibaialde ez zen estropada guztietan aurkeztu eta aritu denetan 38 urtez azpiko arraunlariak erabili zituen trainerua osatzeko.

2017ko SailkapenaAldatu

# Taldea Puntuak Banderak
1 Getxo
83
7
2 Zumaia
75
1
3 Arkote
67
2
4 Pontejos
64
5 Fortuna
50
6 Deustu
42
7 Zarautz
34
8 Sestao
23
9 Ibaialde*
0
  • Ibaialdek arazoak zituen trainerua osatzeko eta 38 urtez azpiko arraunlariak erabili zituenez ez zuen punturik jaso.

2018ko SailkapenaAldatu

# Taldea Puntuak Banderak
1 Getxo
84
5
2 Badok 13 (Zarautz)
77
4
3 Arkote
72
1
4 Fortuna
61
5 Zumaia
50
6 Pontejos
42
7 Deustu
32
8 Sestao
21
9 Ibaialde*
1
  • Ibaialdek arazoak zituen trainerua osatzeko eta 38 urtez azpiko arraunlariak erabili zituenez ez zuen punturik jaso.

2019ko SailkapenaAldatu

# Taldea Puntuak Banderak
1 Badok 13 (Zarautz)
90
10
2 Arkote
73
3 Fortuna
67
4 Getxo
59
5 Zumaia
51
6 Pontejos
39
7 Deustu
35
8 Sestao
22
9 Ibaialde*
0
  • Ibaialdek arazoak zituen trainerua osatzeko eta 38 urtez azpiko arraunlariak erabili zituenez ez zuen punturik jaso.

2020 bertan beheraAldatu

COVID-19 pandemiaren erruz ABE Traineruen Liga bertan behera gelditu zen.

2021eko SailkapenaAldatu

# Taldea Puntuak Banderak
1 Badok 13 (Zarautz)
90
10
2 Pontejos
74
3 Getxo
63
4 Fortuna
62
5 Plentzia
46
6 Iberia
42
7 Bilbao
41
8 Zumaia
22
9 Sestao
10

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu